Hej och välkommen till Lilsmedjan i Kåseberga.


I fastigheten ingår huvudbyggnad, en tomt på c:a 200kvm, uteplats i söder med grill samt stort altandäck i öster.

Adressen är Ales väg 24, Löderup

Tomten begränsas grovt av gäststuga söder, träd i form av häck och buskage i öst, trädäck i norr.
Parkeringsplats finns märkta ”gäster lillsmedjan”. I norr gränsar fastigheten mot en privat allmänning där det även finns en boule bana. Det är ok att använda denna för genomgång och lek.

Fastigheten ligger mitt i byn och är en av dess mest centrala fastigheter. Den kallas för Ales smedja sedan ett tiotal år. Från början var huvudbyggnaden just smedja och bostadshus (byggt på 1890 talet) men har i olika perioder varit verkstad och senast B&B.
Lillsmedjan är byggd 1994 och helt modern i alla avseenden. Två stycken rum på loft och totalt 4 sängplatser. Storstuga öppen till nock med integrerat modernt kök. Hygienutrymme/tvättstuga med WC, dusch med massagfunktion, tvättmaskin och torktumlare. Lillsmedjan får värme och varmvatten från huvudbyggnaden via kulvert.

Annan service:

Två restauranger har öppet året runt (bykrogen och Vendels). På sommaren finns ytterligare restauranger (Skafferiet och Ahls rökeri). Allt inom 25 till 200 m avstånd. Vendels har även en brygga i hamnen på sommaren där man kan äta grillat och ta en öl.

Ahls rökeri säljer enklare livsmedel och tobak.

Ett antal turist kiosker finns i hamnen under sommaren med viss snabbmat och glass kan köpas på många ställen i byn.

Närmsta samhällen är Löderup/Borrby och Ystad där butiker, banker, apotek mm finns.
Det går att bada i Kåseberga men de bästa stränderna är Löderups strandbad eller Sandhammaren. I Löderups strandbad (3 km) finns bensin/livsmedel mm + sommarkiosk + minigolf. Sandhammaren (8 km) har kiosk av det större slaget.

Att tänka på är att Skåne är en halvö där det från Kåseberga är nära både till Öst och Väst sidan. Dåligt väder har en tendens att antingen följa västra kusten norrut eller östra kusten norrut. Så regnar det i Simrishamn kan det vara högsommar i Kämpinge/Falsterbo. Allt på 1 timmes avstånd med bil. Skånes kust från Helsingborg till Åhus är i stort sätt badstränder med fantastiska badorter som Falsterbo, Kämpinge, Beddingestrand, Ystad sandskog, Löderup, Sandhammaren och orterna på östra kusten norr och söder om Simrishamn. Stränderna är fantastiska i syd och ost men badtemperaturen är stabilare i väst pga strömmarna och vind på Skånes syd och ost kust.

Ystad är den närmsta huvudorten med obegränsad service och tillika en mysig turiststad. 20 minuter med bil från Kåseberga.

Det går buss från Kåseberga under sommaren både västerut och österut.

Österlen är även känt för sina konstnärer (några finns i Kåseberga), grönsaksodling där gårdsförsäljning är vanligt, hantverk, sommarcafeer på landet med hembakat och naturligtvis alla historiska och arkeologiska sevärdigheter varav Ales stenar i Kåseberga är en av de mest besökta.

Pris:

Pris Juli och 1:a hälften Augusti 8000 kr per vecka.
Juni och andra hälften Augusti 6500 kr per vecka.
Övriga veckor 5000 kr per vecka (lågsäsong).
Bytesdag Söndag. Under lågsäsong kan delar av veckor eller annan bytesdag ök om möjligt.
Pris per dygn lågsäsong (4 personer) => 1000 kr. Extrasäng per dygn om vuxen (över 15 år) tillkommer 250 kr.